Закарпаття: Мігранти «довели» до ґрат

Днями вступив в законну силу вирок Ужгородського міськрайонного суду стосовно трьох громадян України – організаторів каналу незаконної міграції через державний кордон України.В червні 2007 року на залізничній станції «Пороги», що знаходиться у безпосередній близькості до українсько-словацького кордону, співробітники спецпідрозділу Управління СБУ в Закарпатській області затримали 14 громадян РФ, вихідців з Республіки Інгушетія.

Незабаром оперативники виявили причетних до цієї оборудки осіб – ужгородця «С», який в минулому вже неодноразово потрапляв у поле зору СБУ за вчинення аналогічних злочинів і був засуджений, та мешканців Великоберезнянського району «Ж» та «Б». В ході слідства  встановлено відповідний протиправний механізм.

Так, нелегальні мігранти прибули з м. Києва до Ужгорода, де їх зустрів керівник злочинної групи «С» і забезпечив їхнє таємне проживання та харчування. У подальшому вказаний громадянин передав групу іноземців своєму спільнику «Б», який особисто брав участь у їх супроводженні на потязі до залізничної станції «Пороги» Великоберезнянського району.

У функцію іншого члена групи «Ж» входило безпосереднє переправлення незаконних мігрантів на територію Словацької Республіки.   

Як повідомили газеті  «НЕДІЛЯ» у прес-службі УСБУ в області, Ужгородським міськрайонним судом організатору злочинної групи призначено покарання у вигляді 5 років 6 місяців позбавлення волі, його спільникам – 3 роки.

zakarpatpost.net