Правові підстави для перерахунку голосів по 9-му округу в Ужгороді відсутні. Так постановив Львівський апеляційний адміністративний суд

Львівський апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу кандидата від Єдиного Центру на виборах до Закарпатської облради Мирослави Каламуняк на постанову Закарпатського окружного адміністративного суду.
12 листопада цього року Закарпатський окружний адміністративний суд за позовом кандидата до Ужгородської міської ради від ВО “Батьківщина” Олександра Волосянського зобов’язав Ужгородську міську ТВК перерахувати голоси на дільницях №41-60 округу №9.

В апеляційній скарзі Каламуняк йшлося, що суд першої інстанції виніс рішення з порушенням норм процесуального права, оскільки позивач звернувся до суду з порушенням строку для подачі скарги, а сам Волосянський не міг у цьому випадку позиватися, тому що кандидатував на виборах до міської, а не до обласної ради.

Натомість представник Ужгородської міської ТВК Любомир Цебрик стверджував, що рішення суду першої інстанції було законним. Представника третьої особи – Волосянського – на судовому засіданні не було. Головуючим на засіданні був суддя Улинський.

Львівський апеляційний адміністративний суд постановив, що були відсутні будь-які правові підстави для перерахунку голосів на вищевказаних дільницях, і задовольнив апеляційну скаргу Каламуняк.

ЗІК