Закарпаття: П’ятикурсник УжНУ Василь Потокій завоював звання чемпіону світу з гирьового спорту серед дорослих, ветеранів та молоді (ФОТО)

В італійському Мілані пройшов 18-й чемпіонат світу з гирьового спорту серед дорослих, ветеранів та молоді.

У складі збірної команди України взяв участь наш земляк, 5-курсник факультету фізичного виховання і спорту УжНУ Василь Потокій (тренери Андрій Федорішко і Олександр Марчук). Виступаючи серед юніорів у ваговій категорії до 70 кг, Василь після першої вправи (поштовх), програвав двом росіянам 28 і 26 балів відповідно. Досить невисокий для себе результат у цій вправі (58 підйомів) Василь показав через те, що одразу не зміг пристосуватися до гир нового зразка. Зате вже у ривку, працюючи з тридцятьдвійкою, ужгородець підняв рекордні для себе 120 разів. Це дало змогу випередити найближчого переслідувача на 35 балів і за сумою двоборства   впевнено стати чемпіоном світу.

Два роки тому Василь Потокій був третім на подібних змаганнях, наступний сезон пропустив через травму, у цьому році виборов «бронзу» на молодіжному чемпіонаті України й, нарешті, золото Чемпіонату світу.

На фото знизу: зліва — Василь Потокій, справа — Андрій Федорішко.

Photobucket

Андрій Федорішко, майстер спорту, РІО