Закарпаття: Понад 500 чоловік особового складу обласного МНС постійно готові до зимових несподіванок

З настанням зими побільшає роботи у оперативно-рятувальних підрозділів МНС. Складні погодні умови призводять до аварій на об’єктах життєзабезпечення області.

Як повідомили у прес-службі ГУМНС в Закарпатській області, у розпорядженні Головного управління є близько 200 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки, яка стовідсотково готова до зимових робіт.

Зокрема є потужний шляхопрокладач типу БАТ та машина розгородження. Ця спецтехніка допоможе розчистити автошляхи від снігових заметів. У розпорядженні закарпатських рятувальників також 2 автокрани, 2 екскаватора та бульдозер.

Постійно готові до зимових несподіванок понад 500 чоловік особового складу пожежно-рятувальних підрозділів області. Створені також спеціальні оперативні групи Головного управління МНС, які при потребі, миттєво вирушать у будь-який район Закарпаття. Для ліквідації можливих льодових заторів  залучатимуться піротехніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Крім  того, до роботи готові 18 пересувних пунктів обігріву та польові кухні із запасом харчів.

У разі знеструмлення лікувальних закладів, теплопостачальних підприємств також готові допомогти  5 електростанцій різної потужності. На випадок швидкого танення снігу і виникнення підтоплень рятувальники мають 7 човнів, 2 плаваючі транспортери і десантний човен. Відкачку води з підтоплених територій та споруд зможуть зробити потужні насосні станції, 84 пожежні автоцистерни та 28 пересувних мотопомп.

Karpatnews.in.ua