Читайте в черговому номері газети «НЕДІЛЯ»: Про туризм по-перечинськи у щоденнику Сергія Федаки; Дитячі заклади області порушують санправила; Ціни пішли у «лютий» наступ

А ще у суботньому номері газети Вас зможуть зацікавити події, що сталися на цьому тижні у Закарпатті, Україні та світі, кримінальні новини краю, погода на наступний тиждень, телепрограма та багато цікавих новин. Шукайте газету «НЕДІЛЯ» у приватних розповсюджувачів преси та у кіосках «Укрпошти».

Із щоденника Сергія ФЕДАКИ… Перечинщина

Від Ужгорода до Перечина усього якихось 20 кілометрів, між різними районами Києва відстань значно більша. Але в Турянській долині потрапляєш зовсім в інший світ. Гори, чисте повітря, смереки, неквапливий ритм життя, безліч прикмет ще радянської доби, які в обласному центрі давно зникли. Тут тихо і спокійно, немов повернувся у дитинство. Побувати там вдалося минулого тижня в рамках журналістської екскурсії по туристичних об’єктах. Подивитися було на що. Завідувачка сектором туризму та рекреації районної адміністрації О. Пузакулич каже, що мають 9 відповідних закладів. Минулого року вони прийняли 6000 відпочивальників.

Детальніше читайте у газеті «НЕДІЛЯ» від 4 лютого

 Санепідемологи перевірили дитячі заклади

Фахівцями санепідслужби спільно з фахівцями педіатричної мережі провели перевірку стану дотримання санітарно-епідеміологічного стану та якості надання медичної допомоги в 32 закладах (будинку дитини, дитячому притулку, двох дитячих санаторіях, 20 школах-інтернатах тощо). В результаті виявили 21 порушення вимог санітарного законодавства, в т.ч. 16 з дотримання санепідрежиму та 5 – з медичного забезпечення в 10 закладах. За виявлені порушення вимог санітарного законодавства на відповідальних осіб накладено 12 штрафів. Керівникам закладів направлено 11 приписів щодо проведення заходів з усунення виявлених порушень. Відсторонено тимчасово від роботи 12 працівників.

Детальніше читайте у газеті «НЕДІЛЯ» від 4 лютого

 Лютий наступ

Лютий розпочався в Україні з подорожчання електроенергії та бензину. На черзі – подорожчання харчів і інших товарів. У хід пустив найважчу артилерію – ціни. З першого числа місяця в усіх областях зросли тарифи на електроенергію для населення, яке споживає щомісяця понад 150 кіловат на годину. Очікується, що з 1 квітня на 50% зростуть ціни на газ, і ще більше тарифи на електроенергію. Окрім подорожчання комунальних послуг, з 1 лютого Росія збільшує експортне мито на нафту від 317,5 до 346,6 долара за тонну. За оцінками експертів, всі видатки, пов’язані зі збільшення експортного мита та ціни нафти, в кінцевому рахунку знову будуть перекладені на споживачів і відіб’ються на цінах дизпалива й бензину. 

Детальніше читайте у газеті «НЕДІЛЯ» від 4 лютого

nedilya.at.ua