Ужгород: Римо-католицька громада хоче відновити каплицю Святого Івана Непомуцького

Ужгородська влада шукає давні фото, аби відтворити пам’ятку.
Римо-католицька громада Ужгорода виступила з  ініціативою будівництва в районі Кальварії каплиці Св. Івану Непомуцькому. На переконання міської влади, каплиця має бути автентичного вигляду – така, якою вона існувала у 1920-1940-х роках.

Шановні ужгородці! Уродженці і старожили нашого міста!

Дослідники старовини Ужгорода і власники домашніх фотоархівів! Звертаємось до Вас з проханням допомогти відтворити вигляд споруди минулих літ. Особливо стали б у пригоді фотографії Кальварії тих років, що би засвідчили те, якою саме була каплиця Святого Івана Непомуцького.

Інформацію  про вигляд старої каплиці чекають  в архівному відділі Ужгородської міської ради – Поштова площа, 3, кабінети 134, 135, тел. 61-57-32.

На ФОТО: Пам’ятник святому Івану Непомуцькому у с.Гаї Шевченківські на Тернопільщині

Відкрите Закарпаття-ViZa

ДОВІДКА Zakarpatpost.net

Іван (Ян) Непомуцький — католицький святий, заступник закоханих, мостів і захисник всієї Чехії. Середина Карлового мосту в Чехії – місце загибелі святого – вважається магічним центром, де збуваються бажання, достатньо лише доторкнутися до пам’ятника мученика.

За легендами, Іван з Помук (1340-1393) був вікарієм Празького єпископату, за наказом короля Вацлава IV його втопили у річці Влтаві за те, що він відмовився виказати таємницю сповіді королеви Софії.