Закарпаття: “Школа без агресії” для “соціальних” сирот гірського краю

Ольга Демчук – майстер йоги й інструктор міжнародної організації «Мистецтво життя» – навчала дітей вільному спілкуванню у рамках курсу «Школа без агресії». Курс, який проводиться як благодійна акція, спрямований на розвиток в дітях навичків спілкування, вмінь взаємодіяти в колективі і загалом для розвитку та подолання стресу й агресії. Він має розважальну форму, передбачає командні ігри та спілкування, а також виконання дихальних вправ, базованих на йозі.
Як розповідає інструктор, яка проводить такі благодійні курси по всій країні, найбільше ці заняття корисні саме дітям з притулків і сиротинців, адже вони найменш соціалізовані, а також просто мало граються в групі. Важливим є й психологічна роль цих тренінгів – адже під час бесід діти і підлітки часто вперше замислюються над своїми прагненнями в житті, мріями і талантами.

Ольга Демчук вже протягом півроку проводить подібні заняття у групах по всій країні, на Закарпатті курс «Школа без агресії» відбувся вперше і охопив дітей з притулку в селищі Батьово, інтернату в мвсті Перечин, а також підопічних громадської організації «Нова сім”я» в Ужгороді.

Алла Хаятова, Мукачево.net