Закарпатські митники замість листівок отримали старовинну монету та військові нагороди

Узбережжя Чорного моря зберігає багато таємниць історії, відлуння якої іноді проявляється у вигляді дивовижних знахідок. Саме з такою знахідкою 19 лютого довелося стикнутися працівникам Чопської митниці.

При проведенні митного контролю рекомендованого листа, відправленого мешканцем Криму за кордон було виявлено хитромудро приховану старовинну монету темно-зеленого кольору діаметром 21міліметра.

Оскільки, відповідно до положень Конвенції Всесвітнього поштового союзу, зокрема ст. 15 «Відправлення, що не допускаються»,  забороняється вкладати монети та інші коштовності у відправлення письмової кореспонденції без оголошеної цінності, за ознаками статей 341 та 352 Митного кодексу України митниками запроваджено адміністративну справу, а старовинну монету – вилучено.

Того ж дня, ще в двох поштових відправленнях рекомендованих листах, відправлених з України, було виявлено 15 військових нагород, серед яких орден «За мужність», медалі «За отвагу», «За боевые заслуги» та інші.

В цих двох випадках, порушення порядку пересилання через митний кордон України предметів у поштових відправленнях задокументовано згідно статті 352 Митного кодексу України, орден та медалі вилучено і передано для зберігання на склад митниці до рішення суду.

zakarpatpost.net