Закарпаття: На Красному Полі під Хустом ходили …по розпеченому вугіллю!

Учора, 15 березня, на Красному Полі поблизу Хуста під керівництвом відомого біоенергетика, кандидата наук з фізичної реабілітації, члена ради крайового товариства “Просвіта” Богдана Дикого відбувся семінар з вуглеходження, присвячений 72-й річниці проголошення Карпатської України.

Суть методу полягає у проходженні босоніж по доріжці з розжареного вугілля, температура якого досягає тисячі градусів. Вуглехідці за допомогою психофізичних вправ залучають внутрішні ресурси організму і, як наслідок, здійснюють цей ритуал без опіків та травм. В основі методу лежать древні старослов’янські традиції, коли наші предки, ставши у коло, здійснювали танці на розпеченій грані. До речі у болгар ця традиція збереглася до сих пір і демонструється іноземним туристам як екзотика, людей, які володіють цим мистецтвом, називають Нестінари.

Цей метод має потужний лікувальний ефект, адже на стопах ніг знаходяться рецептори, стимулювання яких високою температурою благотворно впливає на оздоровлення різних систем організму.

Цьогорічна акція була проведена під акомпанемент українських патріотичних пісень та вигуки “Слава Україні!”

Закарпаття онлайн