Андрухович закликав запровадити “мораторій” на Сталіна та Бандеру

Андрухович закликав запровадити “мораторій” на Сталіна та БандеруПисьменник Юрій Андрухович вважає, що для подолання протиріч між Західною та Східною Україною потрібно запровадити мораторій на минуле, на вже давно мертвих героїв.
“У нас на єдиній державно-політичній території у нас насправді дві політичні нації існують. І вони мають достатньо антагоністичні уявлення про своє минуле. Це так би мовити – протистояння по лінії Сталін – Бандера, чи Бандера – Сталін”, – пояснив Андрухович.

Він назвав “абсурдним і жахливими”, коли “фізично давно мертві особи диктують наше сьогодення, тобто активно присутні у нашій сьогоднішній українській реальності”.

“А що ж робити живим? Можна було б домовитися про те, що ми мораторій на минуле запроваджуємо у всій країні, домовляємося, що ми їх, мерців, не чіпаємо, щоб вони в нашому житті не командували”, – запропонував письменник.

Останніми роками в Україні наростає так званий “віртуальний фронт”, де головними супротивниками є Бандера і Сталін.

Як відомо, гучний скандал спровокувало спочатку визнання провідника ОУН Степана Бандери Героєм України (указ про це підписав ще колишній президент Віктор Ющенко), а потім – скасування цього указу його наступником Віктором Януковичем (за рішенням суду).

Не залишилися осторонь і комуністи, які, зі свого боку, викликали хвилю кривосудних розмов після спорудження у Запоріжжі пам’ятника Йосипу Сталіну. Незабаром його було підірвано, у чому звинуватили націоналістів.

ZAXID.NET