Азаров звільнить синоптиків, якщо вони “не дадуть дощі”

Прем’єр-міністр пригрозив звільнити керівника Гідрометцентру, якщо найближчим часом на Київщині не підуть дощі.  За словами глави уряду, майбутнє посівів прямо залежить від погоди. Відповідальним за потрібний клімат прем’єр публічно призначив голову Гідрометцентру.“Минулого року нормальна засуха. Цього року у Київській області скарги – уже місяць немає дощів. Ну, ми тут заслухаємо керівника гідрометслужби, якщо дощів не дасть – знімемо з роботи і призначимо нового”, – сказав Азаров.

Головний метеоролог країни із реакцією не забарився. Почувши погрози, Микола Кульбіда пообіцяв уже у суботу, 11 червня, не просто дощі, а й подекуди зливи із грозами та шквалами.

“Дощі пройдуть практично по всій Україні, різної інтенсивності, але практично скрізь. І цими вихідними і на початку тижня, і потім в кінці місяця. Так що ситуація покращиться”, – запевнив він.

Нагадаємо, минулого року під час аномальної спеки у серпні на синоптиків нагримав президент Віктор Янукович. Він поцікавився в керівника Укргідрометцентру, що його відомство робить для того, щоб спека в Україні спала.

tsn.ua