В Ужгороді обговорюють, як вирішити проблеми людей з особливими потребами

У понеділок, 3 жовтня, в обласній адміністрації відбулося пленарне засідання Всеукраїнського конгресу представників громадських організацій інвалідів, державних органів влади та фахівців сфери реабілітації. Участь у заході взяли заступник керівника краю Іван Качур, заступник голови облради Андрій Сербайло, представники Міністерства соціальної політики, Міністерства освіти, науки, молоді і спорту, міжнародних організацій та благодійних фондів, громадських організацій з різних регіонів України.

Вітаючи учасників пленарного засідання, заступник голови обласної адміністрації Іван Качур відзначив, що влада приділяє значну увагу соціальним питанням, бо за кожним з них стоїть конкретна людина, її життя та здоров’я:

– На шляху створення належних умов для людей з особливими потребами нас з вами чекає напружена робота. Однак вона варта значних зусиль. Адже, відсутність бар’єрів і перешкод для будь-якої людини – це можливість всебічного розвитку, реалізації творчих задумів та життєвих можливостей.

Учасники конгресу продовжать свою роботу 4 жовтня. Сьогодні пройдуть секційні засідання, на яких обговорюватимуть питання соціальної та професійної реабілітації, залучення людей з інвалідністю до активного життя у суспільстві.

Прес-центр ОДА

http://goloskarpat.info/