Адвокат: слідчий не зміг пояснити, у чому звинувачують Тимошенко

Адвокат екс-прем’єра Юлії Тимошенко, депутат від БЮТ Сергій Власенко стверджує, що слідчий у її справі про замах на розкрадання 405 млн доларів не зміг пояснити, у чому саме звинувачують Тимошенко.

Як заявив Власенко газеті “Коммерсант-Украина”, спілкування Тимошенко зі слідчим відбулося 18 жовтня в його присутності.

“Ми почали ставити йому найпростіші питання, на які він не міг дати відповідь, тому почав переказувати постанову (про притягнення Тимошенко як обвинувачуваної). Ми запитували, у чому суть обвинувачення, просили сформулювати його, але відповідь на це питання ми так і не отримали”, – сказав він.

При цьому він додав, що слідчий визнав незаконність попереднього пред’явлення обвинувачення Тимошенко у цій справі і був змушений зробити це повторно.

“Слідчий був змушений перепред’являти обвинувачення, тому що все, що він робив до цього, було незаконним, і він це сам розумів”, – заявив Власенко.

Адвокат також розповів, що вчора, 19 жовтня, він перебував у СІЗО з Юлією Тимошенко, однак слідчі дії в справі про борги ЄЕСУ не проводилися.

“Про плани слідства нас не інформують – у найкращому разі попереджають за годину. А якщо ти, не дай Боже, спізнився, тобі говорять, що тут уже призначений державою адвокат”, – поскаржився Власенко.

Як повідомляли Ukranews, Тимошенко обвинувачують у тому, що очолювана нею корпорація ЄЕСУ не виплатила Міноборони Росії борг розміром 405,5 млн доларів, під який тодішній прем’єр Павло Лазаренко внаслідок змови з Тимошенко надав державні гарантії.

Учора міністр оборони Росії Анатолій Сердюков заявив, що має намір домагатися повернення боргу ЄЕСУ.

http://www.ukranews.com/