На Іршавщині зловмисники обікрали помешкання

Рідко коли злодій-«домушник» відважується проникнути у чуже помешкання, не переконавшись заздалегідь, чи є господарі вдома.

Досвідчені працівники міліції стверджують, що такі крадії, як правило, довго слідкують за потрібною оселею і її домочадцями. Певно, так було і у випадку, що мав місце у селі Луково на Іршавщині. Одна з тамтешніх родин суботнього вечора пішла святкувати весілля до своїх родичів. Тільки під ранок сім’я повернулась додому, де її очікував неприємний сюрприз. У будинку майже у всіх кімнатах панував безлад. Багато речей зникли. Потерпілі зателефонували в Іршавський райвідділ.

Правоохоронці здійснили звичні у таких випадках розшукові заходи: оглянули місце пригоди, поспілкувалися із сусідами, перевірили всіх осіб, які знаходяться на спеціальному міліцейському обліку. Саме перевіряючи одного з таких «підоблікових елементів», майор міліції Дмитро Антал звернув увагу на його підозрілу поведінку. Чоловік вже й раніше потрапляв у поле зору правоохоронних органів, навіть був засуджений за крадіжку.

З’ясовуючи майже погодинно місце перебування підозрюваного, стражі порядку дійшли висновку, що чоловік явно плутається у своїх показаннях. А ще у розмові він якось обмовився, мовляв: відав, що потерпілі газди повинні були їхати на весілля. Врешті-решт зловмисник розповів правду. Зокрема, зізнався: маючи інформацію, що згадана сім’я з Лукова не буде вночі удома, вирішив скористатися влучним моментом. Відчинив вікно, проникнув досередини і поцупив все те, що потрапило йому під руку. Тепер відповідатиме згідно з чинним законодавством.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

Час Закарпаття