Браконьєри більше не рибалитимуть з острогами!

Початок зими за календарем, для працівників органів рибохорони характеризувавася збільшенням кількості викритих порушень в районах зимівлі(скупчення) риби і переважно на гірських та віддалених ділянках.

Так за вказаний період до адміністративної відповідальності за порушення Правил рибальства притягнуто 30 чол.(лов на заборонених ділянках, перевищення ліміту знарядь лову, перебування з забороненими засобами лову), а також за здійснення господарської діяльності в межах водоохоронних зон (складування деревини, облаштування “верхніх” складів).

Всього інспекторами у 25 випадках накладено 1 285 грн.. штрафу, вилучено 5 заборонних засобів лову.

Окремо інспекторським складом Боржаво-Тисянського відділу (Регуш І.І.,Мотря М.М.,Куцин М.М.), було проведено рейдову перевірку по басейну р.Тересва в межах Тячівського р-ну в межах ділянок, де скупчилась риба на зимівлю. За результатами рейду за “браконьєрство” по ст..85 ч.4 КУпАП затримано на р.Тересва вище с.Нересниця (автомобільний міст) гр..Фіцай Миколу Васильовича(1983 р.н.) та гр..Попович Василь Миколайовича (1972 р.н), обидва мешканці с.Ганичі Тячівського району. Порушники, як злодії під прикриттям ночі з ліхтарям вийшли бити рибу “острогами”. Але їх задумам не вдалось здійснитися. На порушників складено протокол і направлено для прийняття рішення в Тячівський районний суд (санкція статті передбачає штраф від 340 до 680 грн.) з конфіскацією знарядь незаконного промислу.

Ще двох порушників гр.Дащак П.В.(1989 р.н) та гр.Звиняк П.Ю.(1956 р.н.) мешканці с.Лопухово (Брустури) інспектори затримали на підході до р.Тересва в с.Красна Тячівського р-ну. І не дивлячись на спробу викинути знаряддя (остроги), та втекти з місця порушення, на них було складено протоколи за ст..85 ч.3 КУпАП, та накладено штраф в розмірі по 170 грн.. “Остроги” порушниками знищено на місці в добровільному порядку.

karpatnews.in.ua