Українські туристи зможуть отримувати візи в Хорватію протягом 5 днів

Хорватія відкриє п’ять візових центрів в Україні.

Хорватія обіцяє видавати візи українським туристам протягом не більше п’яти днів. Про це повідомив на прес-конференції в Києві посол Хорватії в Україні Томіслав Видошевич.

“Ми зробимо все можливе, щоб позбутися перешкод на шляху до того, щоб всі бажаючі отримали візи. Ми сподіваємося, що візи не будуть перешкодою для відвідин Хорватії туристами”, – зазначив він.

За словами посла, візи для українців, які хочуть поїхати в Хорватію не з метою туризму, а з іншими цілями, видаватимуть протягом 10 днів, а в термінових випадках – протягом трьох днів. Видошевич також повідомив, що Хорватія має намір найближчим часом відкрити п’ять візових центрів у Києві, Львові, Одесі, Донецьку та Харкові.

“Таким чином ми дамо можливість отримувати візи громадянам України, які проживають в регіонах України”, – сказав посол. При цьому, за його словами, акредитовані при посольстві туристичні агентства зможуть звертатися за візами безпосередньо в посольство без звернення в візовий центр.

Посол також нагадав, що до 31 грудня українці, які мають шенгенську візу, зможуть в’їжджати у Хорватію без хорватської візи. Між тим, міністр туризму Хорватії Дарко Лоренцин заявив, що Хорватія в 2013 році має намір зберегти туристичний потік з України на рівні 2012 року і прийняти близько 70 тис. туристів.

Він також підкреслив, що середні витрати туристів з України в Хорватії знаходяться на третьому місці після витрат туристів з США та Росії, які витрачають в Хорватії 115-120 євро на добу.

Нагадаємо, термін дії рішення уряду Хорватії про тимчасове запровадження безвізового режиму для українців минув 31 жовтня 2012 року.

http://tsn.ua