Працівників ТЦК на Закарпатті звинуватили в утриманні футболіста місцевої команди

Футбольна команда «Хуст» стверджує, що працівники Хустського ТЦК, що на Закарпатті, забрали їхнього футболіста Миколу Сираша до військкомату прямо з вокзалу. Його утримання вважають незаконним.

читай новини zakarpatpost.net 💛💙 замовляй рекламу на сайті, в газетах, в журналі, в групах, сторісах, на сторінках Фейсбук, Інстаграм, Ютуб, ТікТок 👉 вайбер: 050 888 50 50

Про це йдеться в дописі футбольної команди, пише hromadske.ua.

Там звинуватили працівників військкомату в незаконному утриманні людей, посилаючись на те, що їхньому гравцю виповнилося 25 років, однак закон про зниження призовного віку до 25 років ще не став чинним.

Крім того, там стверджують, що зараз не мають звʼязку зі своїм футболістом, а його подальша доля після затримання їм невідома.

Команда заявила, що сьогодні їй доводиться «боротися не лише на полі з суперниками, а й з місцевим ТЦК», адже через працівників військкомату команди, мовляв, відмовляються їхати в Хуст, хоч деякі з них визнали критично важливими, а їхніх гравців забронювали. «Хуст» попросив підтримки в розв’язанні ситуації в голови Української асоціації футболу Андрія Шевченка, а також місцевих посадовців.

Тим часом в оперативному командуванні «Захід» відреагували на заяву футбольної команди, нагадавши, що якщо у спортсмена немає законних підстав на бронювання, яке належним чином оформлене, то його можуть мобілізувати.

«В той час, коли сотні видатних спортсменів в лавах Сил Оборони героїчно борються з агресором, інколи ціною власного життя, м’яко кажучи, дивним є намагання футбольного клубу зробити своїх гравців привілейованими порівняно з іншими громадянами України та ставити інтереси футбольного клубу над захистом країни», — йдеться в заяві ОК «Захід».

Головний тренер першолігового «Хуста» Володимир Циткін висловився про ситуацію з потраплянням гравця команди Миколи Сираша до ТЦК, повідомляє sportnews.com.ua.

Напередодні «Хуст» повідомив про те, що 25-річного Сираша з вокзалу відвезли то ТЦК. Також стверджувалося, що зв’язку з футболістом не було.

Згодом Циткін розповів, якою є ситуація з можливою мобілізацією футболіста.

«Він приїхав потягом до Хуста, і представники ТЦК його забрали прямо на вокзалі. Я вважаю, незаконно. Не було ні повістки, нічого, його просто відвезли у військкомат і зв’язок із ним зник.

Ми грали на виїзді, і Сираш після матчу відпросився на один день, бо в нього хвора дитина, і її треба було відвезти в лікарню. Коля поїхав до Києва, він переселенець із Чернігова, живе в Ірпені. Сираш весь цей час опікувався дитиною, а вчора повернувся і сталося таке. Зараз його дружина в Києві одна з хворою дитиною.

Його не відпустили. Жодної інформації про нього немає, Микола не на зв’язку, його телефон вимкнений. Людину просто викрали серед білого дня, без повістки, без будь-яких підстав. Перед тим як у нього забрали телефон, Коля встиг набрати мого помічника і все розповів.

Що кажуть у ТЦК? Нічого! Ми намагалися дізнатися вчора хоч щось у військкоматі, але з нами ніхто не розмовляє і нічого не пояснює. Вони не хочуть спілкуватися і слухавку навіть не беруть. Єдине, що вдалося дізнатися, Сираш уже в Мукачеві, він уночі скинув смс знайомому. Куди його везуть, я не знаю», — заявив Циткін сайту Sport-express.ua.

Підпишіться на наш Телеграм https://t.me/zakarpatpost

ЗакарпатПост

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *