На «Червене вино» перекриють рух у центрі Мукачева

ХVII за ліком фестиваль може встановити новий рекорд, щонайменше, за кількістю учасників-виноробів. А те, що кількість гостей свята вина в місті щороку зростає – ні в кого й не викликає сумнівів.

13 січня в Мукачеві стартує традиційний фестиваль вина «Червене вино 2012». Як і попередні роки, дійство відбуватиметься у самісінькому центрі міста – на площі Миру.

Втім, як стало відомо Мукачево.net, цього року також перекриють і частину вулиці Миру – від пішохідної площі до першого світлофору. Таким чином, не можна буде проїхати з вулиці Ярослава Мудрого на вулицю Миру та Духновича, і навпаки. Тут також розмістять палатки з вином та закусками. Відтак, винне містечко розкинеться від Ратуші аж до бібліотеки.

Станом на 31 грудня 2011 року кількість зареєстрованих учасників вже перевищила півтори сотні: більше 100 виноробів та 50 продавців харчів. Велику кількість заявок на участь у фестивалі підтвердив і мер міста Золтан Ленд’єл, мовляв, вже удвічі більше, ніж минулого року.

На ХVII фестивалі також працювати журі. Воно традиційно не тільки дегустуватиме вино, а й оцінюватиме смак в оформленні торгового місця.

Як проговорився нам Золтан Ленд’єл, кращий винороб, як і минулого року, отримає коня. Дуже ймовірно, що його особисто вручить переможцю почесний громадянин міста Віктор Балога, якого чекають на закритті фестивалю.

Більше про історію та традиції фестивалю – читайте у статті «Червене вино. Згадати все»

  Іван Романчук, спеціально для mukachevo.net