“Едельвейс” можуть повернути

Міністерство інфраструктури України відповіло на звернення Виноградівської районної ради щодо курсування поїзда “Едельвейс”
“Міністерством інфраструктури за дорученням Кабінету Міністрів України від 22.12.2011 №59823/1/1-11 опрацьовано Ваш лист від 02.12.2011 №408/01-6 до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо курсування поїздів підвищеного комфорту № 801/802 Ужгород-Тячів, № 803/804 Ужгород – Хуст Львівської залізниці та повідомляється:

На сьогодні пасажирські перевезення у приміському сполученні здійснюються в умовах гострої нестачі моторвагонного рухомо складу та фінансових ресурсів. Одним із ключових питань у роботі залізничного транспорту є зниження збитковості від пасажирських перевезень шляхом оптимізації технологічних процесів і, як наслідок, зменшення експлуатаційних витрат.

Зазначені поїзди не користувалися великим попитом у пасажирів. Згідно з проведеними маркетинговими дослідженнями наявного пасажиропотоку та статистичними даними щодо продажу квитків середня населеність поїздів становила 11%.

Із запропонованих 41 472 місць реалізовано квитків на 4 710  місць на суму 79 тис. грн. При цьому збитки від експлуатації становлять 621 тис. грн. на місяць. У зв’язку з цим керівництвом Львівської залізниці прийнято рішення про відміну курсування малонаселених поїздів.

Додатково інформуємо, що на згаданій дільниці курсує ряд приміських поїздів, які максимально забезпечують потреби в перевезенні пасажирів.

Враховуючи викладене, вважаємо за недоцільне відновлювати курсування збиткових для залізниці поїздів. Проте Укрзалізниця зможе відновлювати курсування вищезазначених поїздів за умови повного відшкодування збитків Львівській залізниці Закарпатською облдержадміністрацією згідно з умовами укладеного договору.”

zakarpattya.net.ua