Site icon zakarpatpost.net

Балога хоче окремий час для Закарпаття

Найближчим часом Росія повернеться до переходу на зимовий і літній час, прогнозує глава МНС України Віктор Балога.

«Росія зробила помилку, і повірте, що пройде дуже короткий час – максимум рік-півтора – і Росія перейде на той же принцип, який був до прийняття ними рішення, щоб не переходити (на зимовий час – ред.)», – сказав чиновник у п’ятницю в ефірі каналу Інтер.

Відповідаючи на запитання ведучого про політизацію проблеми часових поясів, Балога визнав, що це питання в СНД стало політичним, передає «ЛIГАБiзнесIнформ».

При цьому Балога підкреслив, що в Україні прем’єр-міністр Микола Азаров порадився з міністрами і вченими, і вони прийняли зважене колегіальне рішення: країна повинна залишитися у другому часовому поясі. «У зв’язку з тим, що ми проводимо Євро-2012, ми ще раз переходимо на літній час, потім восени переходимо на зимовий і ставимо крапку. Прем’єр у цьому питанні поставив крапку, толерантно і це влаштувало всіх», – зазначив міністр.

Також, за словами Балоги, пізніше українські вчені внесуть пропозиції про введення регіонального часу для Донбасу і Закарпаття – зі зміщенням на півгодини. Він нагадав, що «це практикувалося і в радянський час, і на початку незалежності України, це нормальна практика, і вона допоможе зняти ті проблеми, які виникли».

Законопроект про обчислення часу на території України грунтуватиметься на позиції уряду – цього року перейти на зимовий час і залишити Україну у другому часовому поясі.

Нагадаємо, 20 вересня 2011 р. парламент прийняв постанову, якою було скасовано перехід на зимовий час в Україні. А 18 жовтня 2011 депутати відмінили цю постанову.

25 січня уряд відклав розгляд законопроекту про порядок обчислення часу на території України на наступний тиждень.

zakarpattya.net.ua

Exit mobile version