Закарпатська організація всеукраїнської “Просвіти” закликає захистити УжНУ від знищення

Текст відповідної заяви Закарпатського обласного об’єднання Всеукраїнського Товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка.


«Захистімо УжНУ від знищення!»

Звернення Закарпатського обласного об’єднання Всеукраїнського Товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка

Впродовж багатьох поколінь закарпатці мріяли про те, щоб мати у краї український національний університет. З метою реалізації цього прагнення за часів Карпатської України йшла навіть мова про перенесення із Праги у Закарпаття Українського вільного університету, однак мрія була реалізована лише у 1945 р. із утворенням Ужгородського державного університету.

Нині Ужгородський національний університет є потужним і авторитетним вишем України, який є «Альма Матер» для десятків тисяч висококваліфікованих спеціалістів, котрі здійснили і здійснюють величезний внесок у розвиток народного господарства, науки, освіти та культури всієї України. Вважаємо, що т. зв. «реорганізація» Ужгородського національного університету, ініційована Д. Табачником, є навіть не авантюрою, а – цілеспрямованою диверсією проти української освіти у Закарпатті, та й не тільки в Закарпатті.

Закарпатське обласне об’єднання ВУТ повністю підтримує  «Звернення до керівників навчальних закладів, освітян та студентів України» трудового колективу УжНУ від 23 лютого поточного року, ухвал масового мітингу студентів та зборів трудового колективу 28 лютого, закликає підтримати їх громадськість краю, організації, партії, колективи, а також — просто окремих громадян.

Голова ОО ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка В. Піпаш

zakarpattya.net.ua