На Закарпатті вчергове відбудеться благодійна акція «Серце до серця»

Уже всьоме в Україні проходитиме Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця». Цьогоріч волонтери знову збиратимуть кошти на допомогу дітям хворим на цукровий діабет.

Сьогодні дав “стартовий свисток” підготовці проведення акції в Ужгороді голова наглядової ради фонду “Серце до серця” . «Цією акцією ми продовжуємо нашу благородну справу з надання допомоги хворим дітям, – зазначив голова наглядової ради Всеукраїнського благодійного фонду  «Серце до серця» Єжи Конік. Ми ставимо собі за мету не тільки зібрати кошти на необхідне обладнання, але й розвинути дитячий та молодіжний рух в Україні. Патріотизм, співчуття, безкорисливість, взаємодопомога та взаємопідтримка – ось основні якості які здобуває молодь беручи участь у наших акціях.  Закупівля медичного обладнання здійснюватиметься за принципом співвідношення ціна/якість. Лікарська Рада Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця», до складу якої входитимуть провідні спеціалісти в галузі ендокринології, оберуть найкращі пропозиції щодо закупівлі інсулінових помп (кожна одиниця купуватиметься разом з пакетом послуг даної фірми, таких як навчання персоналу, встановлення, технічне обслуговування тощо і, якщо це потрібно, з розхідними матеріалами на рік). Інсулінові помпи передаватимуться дітям, хворим на цукровий діабет, у порядку, визначеному Лікарською Радою. Торік ми витратили кошти на придбання 140 інсулінових помп для дітей хворих на цукровий діабет, – зазначив Єжи Конік.

За словами організаторів, акція “Серце до серця” стартує в Ужгороді  та Закарпатській області 16 квітня.

– Під час акції відбудеться багато різноманітних заходів культурно-розважального спрямування, – завважив  координатор проведення акції у Закарпатській області Микола Щадей. – У рамках цих заходів проходитиме збір коштів. Фінальна ж частина пройде 6 травня, коли волонтери вийдуть зі скриньками на вулиці міста. Традиційно кожен благодійник, що кине кошти до скриньки, отримає, як подяку, символічну наклейку-сердечко. Окрім збору коштів під час проведення різних заходів скриньки для збору коштів будуть встановлені у навчальних закладах, закладах культури, охорони здоров’я, бібліотеках, магазинах та супермаркетах.

Завдяки проведенню цієї акції минулоріч десятеро маленьких закарпатців отримали інсулінові помпи, – зазначила обласний дитячий ендокринолог Таісія Горват. Інсулінові помпи – пристрій для введення гормону інсуліну в постійному режимі, що також відомий як терапія безперервного підшкірного введення інсуліну. Інсулінові помпи є альтернативою багаторазовим  щоденним ін’єкціям інсуліну шприцами. Нині в Закарпатській області 194 дитини хворі на цукровий діабет. Як правило ця хвороба виявляється у віці 6-10 років. Окрім спадковості одним із визначальних факторів ризику є стресові ситуації.

За результатами проведення благодійної акції минулоріч в області було зібрано  375 815,44 грн., що стало третім показником серед інших областей в Україні (у 2010 році – 250 тис. грн.)

zakarpattya.net.ua