Мільярд людей на Землі чекають на смерть 21 грудня 2012 року

Сотні мільйонів людей у всьому світі з довірою ставляться до потаємних знань давніх індійців майя, які склали календар до кінця 2012 року, передбачивши наступ кінця світу.

Про це свідчать дані опитування, проведеного компанією Ipsos, у якому взяли участь 16 тисяч осіб, що проживають в різних частинах світу.

Найбільшу довіру до пророцтв майя проявили китайці, де кінця світу в 2012 році чекають 20% населення. Зате в Канаді тих, хто очікує найближчим часом апокаліпсису, знайшлося всього 5%. Серед них опинився і Брюс Біч, який з 70-х років минулого століття будує цілий підземний комплекс з бункерів на той випадок, якщо кінець світу таки настане в термін, визначений календарем майя.

В цілому, кожен сьомий житель нашої планети (мільярд людей – ред.) “вважає, що кінець світу настане за його життя, хоча і не може сказати напевно, чи мають до цього якесь відношення майя”, пише The Global Post.

За словами співробітниці Ipsos Керен Готфрід, більшість у цій групі становлять люди у віці до 35 років з невисоким рівнем освіти і доходом. Зазначимо, календар цивілізації майя в Месоамериці, розквіт якої припадає на I тисячоліття нашої ери, охоплює 5 тисяч 125 років.

Він розрахований до 21 грудня 2012 року. Деякі люди вважають, що після цього, згідно з віруваннями індіанців, настає кінець світу. Інші ж схильні думати, що майя просто полінувалися складати календар на більш тривалий час, а вчені неодноразову говорили, що кінця світу 21 грудня 2012 року не буде.

tsn.ua