Батько загиблої на Закарпатті дівчини не вірить у версію міліції про самогубство і відмовляється ховати доньку

Смерті молодих людей під потягами можуть бути прикриттям для торговців органами.

На Закарпатті 23-річна дівчина загинула під колесами потягу. Міліція однозначно кваліфікувала це як самогубство, проте програма “Гроші” дізналася, що дівчину могли вбити задля того, щоб продати її органи.

За інформацією програми, на Закарпатті все більше молодих людей гине на рейках. Батько 23-річної Ольги Шевченко не вірить у версію міліції і відмовляється ховати власну доньку. Тіло дівчини майже два місяці знаходиться в черкаському морзі.

“Міліція Закарпаття без розглядів сказала, що це самогубство. І до сих пір на цьому наполягає. Простежується момент, що її готували саме на те, що вона буде убита”, – сказав батько загиблої дівчини Володимир Шевченко.

6-го травня Ольга, вийшла з дому і пішла на роботу в Києві. Через 6 днів її знайшли на Закарпатті перерізану навпіл на залізничній колії. Журналісти знайшли судмедексперта, який першим оглядав тіло. Медик відверто приховує те, що побачив того дня.

“Ми ж є як фахівці, то ми і визначаємо і пишемо. А конкретно я вам сказати, а навіть не конкретно… не можу розголошувати”, – заявив судмедексперт Свалявсько-Воловецького відділення Сергій Тимкович.

В матеріалах справи Ольги Шевченко слідчий написав, що друзі і родичі в один голос розповідали йому про депресію дівчини і її схильність до самогубства. Ольга працювала в фотосалоні і винаймала квартиру разом зі своєю колегою по роботі Іриною.

І Ірина, і колишній хлопець Ольги впевнені, що це було не самогубство. Усі друзі Ольги заявили “Грошам”, що слідчий підробив їх свідчення, щоб приховати жорстоке вбивство. Вони впевнені, що дівчину порізали чорні трансплантологи.

Слова друзів підтверджує і батько, який другий місяць зберігає тіло доньки як головний доказ того, що її випатрали хірурги. Тіло Ольги Шевченко зберігають у черкаському морзі, куди батьку та знімальній групі із телекамерою довелося пробиватися.

На тілі дівчині справді немає пошкоджень, які описані у документах справи. Єдина що помітно – на рівні грудей тіло розірвано навпіл.

“Потрібно зараз зняти бинти і подивитися конкретно місце і характер травми. За тими фотографіями з місця події, які показував слідчий, там був розріз по животу… І одягнена повністю не в свій одяг”, – сказав батько дівчини. Про те, що результати журналістського розслідування розвінчують міліцейську версію самогубства, програма негайно повідомила прес-службу генерального прокурора.

Прес-секретар ГПУ направив журналістів до прокуратури Черкаської області. Розслідування “Грошей” і дзвінок до генпрокуратури зрушили справу з місця – доки телевізійники їхали з моргу до черкаської прокуратури, порушили кримінальну справу.

“На сьогоднішній час мені відомо що порушена кримінальна справа транспортним прокурором закарпатської області за фактом смерті Шевченко Ольги”, – заявив заступник прокурора Черкаської області Володимир Вегера.

Окрему справу прокурори завели на слідчих закарпатської міліції, які ретельно намагалися перетворити наглу смерть дівчини на самогубство.

“Гроші” продовжують розслідування жорстокого вбивства Ольги Шевченко і чекають результатів незалежної експертизи тіла дівчини.

tsn.ua