В Ужгороді авіатори та байкери влаштували спільне шоу

На Закарпатті відбувся фестиваль Goral Music Avia Bike Ukraine 2012.

Одні хизуються вдосконаленими мотоциклами. Інші – вимальовують на висоті 300 метрів небачені піруети на гелікоптерах та літаках. Емоції переповнювали і глядачів і безстрашних професіоналів.

Організатори фестивалю запевняють: це перше в Європі шоу малої приватної авіації.

До Ужгорода прилетіли 62 легкомоторні літаки з усієї України, з Англії, Польщі, Литви, Франції та Іспанії. Байкерів зібралося понад 2 тисячі, з 15 країн.

«Мене розпирає відчуття гордості за себе, за свою країну, за наш український спорт», – каже пілот літака ЯК-52 з Одеси Юрій Найденко.

За старою легендою, авіатори на пенсії стають байкерами. На небі і на землі їх об’єднує відчуття свободи. Вони однаково шаленіють від екстриму, великої швидкості та ризику. Тож друга частина фестивалю – на землі.

«Про байкарів кажуть – падші янголи. А є янголи, у яких є крила. Оце нас і об’єднує», – говорить пілот гелікоптера Костянтин Оборін.

Поки одні літали, другі хизувалися вдосконаленими байками. Здоровані у шкірянках, закохані в дорогу, на фестивалі – як діти – безпечні та відчайдушні.

«Життя фестивальне – дуже бурхливе. Воно непередбачуване. Що буде завтра, за годину, за хвилину? У цьому й увесь інтерес», – пояснює байкер з Росії Василь Ліщенко.

Байкери з пілотами фестивалять в Ужгороді вже третій день. І через рік вони зберуться тут знову. Бо сонячний Ужгород вабить гостинністю, зручним розташуванням і вродливими дівчатами.

Світлана Ковбиця, «ФАКТИ», ICTV

fakty.ictv.ua