В УжНУ вперше за 12 років відбулися колективні переговори

Сьогодні вперше за останні 12 років відбулися колективні переговори – перше засідання адміністрації вишу з профкомом стосовно колективного договору.

Новоутворений колектив позиціонуватиме себе як спільна комісія із двома співголовами – від імені адміністрації (В.В. Лемак) та від імені профспілки (Т.І. Суран). Востаннє такий договір у нашому виші було укладено у 2000 р. Відтоді суттєво змінилися умови праці та закони України (наприклад, тоді ще не було «Закону про вищу освіту»), тому і є нагальна потреба у створенні нової угоди.

Основна необхідність укладення колективного договору полягає у тому, що він передбачає соціальні пільги понад ті, які встановлені законодавством. «Ми плануємо визначити категорії людей, на яких поширюватимуться вказані програми. До прикладу, якщо один з працівників серйозно захворіє абощо, ми матимемо змогу колективно йому допомогти на законних засадах», – говорить Василь Лемак.

Усі присутні мали змогу ознайомитися із зразком колективного договору. Наступну зустріч планують провести за півтора-два тижні з уже підготовленими проектами договору і від адміністрації, і від профспілки, аби разом знайти компроміс. Також  до загального документу буде додано і договір профкому студентів Ужгородського національного університету. Про це повідомляється на офіційному сайті УжНУ.