У Великоберезнянській лікарні відкрили рентгенологічний кабінет за 2 млн грн

У понеділок, 20 серпня, у Великоберезнянській районній лікарні відбулася церемонія відкриття нового рентгенологічного кабінету із сучасним обладнанням. 

Участь у заході взяли керівник краю Олександр Ледида, головний медик області Роман Шніцер, голова Великоберезнянської райдержадміністрації  Роман Рогач.

До сьогоднішнього дня пройти якісне рентген-діагностування для мешканців Великоберезнянського району було проблемою. У старого рентген-апарату вже давно вийшов термін експлуатації. Тож на новий рентгенологічний кабінет у цій лікарні вже  давно чекали.

– У нас було дуже застаріле рентгенівське обладнання, термін експлуатації котрого закінчився. Попередній рентген-апарат працював більше 30-ти років, відповідно, його часто доводилося ремонтувати, у результаті – знімки виходили не завжди якісними, – розповів начальник відділу охорони здоров’я Великоберезнянської РДА Михайло Попович.

На новий рентгенологічний кабінет із сучасним обладнанням з обласного бюджету було виділено 1 млн. 800 тис. грн.

У новому рентгенологічному кабінеті працюватимуть троє фахівців – лікар та двоє лаборантів, що вже пройшли відповідну спеціалізацію. Загалом, якість надання медичних послуг у районі має покращуватися і надалі. У планах – відремонтувати приміщення районної лікарні, – повідомили в прес-центрі Закарпатської ОДА.