“Закарпаттяобленерго” знову продали

Група VS Energy, яка придбала контрольний пакет обласної енергопостачальної компанії “Закарпаттяобленерго” на приватизаційному конкурсі в лютому 2012 року, продала його, повідомив президент ТОВ “ВС Енерджі Інтернейшнл Україна” (Київ) Михайло Спектор.

“Закарпаттяобленерго” володіють інші акціонери. Фонд держмайна дозволив це зробити (продати – ред.) “, – сказав він журналістам в кулуарах заходів, організованих Фондом Пінчука в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

У той же час М.Спектор не став називати нових акціонерів енергокомпанії.

Як повідомлялося, конкурс з продажу 50% акцій “Закарпаттяобленерго” виграла “дочка” підконтрольної VS Energy компанії ”Житомиробленерго” – ТОВ “Енергетична Україна ТВ” (Київ), яка запропонувала за пакет 140,7 млн грн. Крім того, VS Energy International N.V. (Нідерланди) належало ще близько 10 акцій “Закарпаттяобленерго”.

В системі розкриття НКЦБФР останні дані про власників “Закарпаттяобленерго” датовані жовтнем 2012 року, і згідно з ними 50% пакет належить “Енергетичній Україні ТВ”. Власником ще 25% акцій компанії є НАК “Енергетична компанія України”.

ПАТ “Закарпаттяобленерго” експлуатує розподільні електричні мережі, розташовані на території Закарпатської області. Надає послуги з транспортування та постачання.

Закарпаття онлайн