Павло Балога вже не народний депутат

Вищий адміністративний суд України скасував депутатські повноваження позафракційників Павла Балоги та Олександра Домбровського.

Про це у своєму акаунті http://www.facebook.com повідомив брат першого з них, відомий політик, Віктор Балога.

“Судді постановили: визнати відсутність повноважень депутата; визнати відсутність статусу народного депутата; визнати необхідність проведення повторних виборів на 71 окрузі; скасувати відповідну постанову ЦВК про реєстрацію Павла Балога депутатом. Рішення остаточне”, – написав Балога.

“Тобто вперше в історії України, в неконституційний спосіб у законно обраного депутата повноваження відбирає суд, а не народ, який їх надав. Тому вибори в цій країні перетворилися на чисту формальність, бо депутатів уже можна «призначати» в судах.

І ви знаєте, це вже не політика. Це навіть не юриспруденція. Це розбори, в які втягують державу і народ. А до «суддів» питань немає – весь світ уже побачив, що судова гілка влади в Україні відсутня.”, – підсумував ситуацію політик.

Павло Балога виграв вибори на 71 окрузі на Закарпатті у регіонала Степана Деркача, який колись був помічником і заступником Миколи Рудьковського у Мінтрансі.

Олександр Домбровський отримав скандальну перемогу в 11 окрузі Вінничини над представницею “Батьківщини” Наталією Солейко.

http://tsn.ua