На Мукачівщині працює понад 5 тисяч “єдинщиків”

Підприємці скористалися правом, яке їм надає спрощена система оподаткування.

Загалом станом на 1 серпня 2013 року 5303 фізичних та юридичних осіб зареєстровані територіальним органом Міндоходів в Мукачівському районі, які здійснюють свою діяльність, сплачуючи єдиний податок.

На першому місці в Мукачеві та Мукачівському районі по затребуванні й застосуванні в своїй діяльності суб’єкти господарювання використовують другу групу єдиного податку – 3649 підприємців, на другому місці третя група -1051 та на третьому місці перша група – 601 платник.

Нагадаємо, що платники єдиного податку, які обрали першу або другу групи спрощеної системи оподаткування і не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки.

Звільнення від сплати податку можливе також на період хвороби, яка підтверджується копією листка непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів. Підставою для ненарахування єдиного податку «спрощенцю» у зв’язку з відпусткою чи лікарняним є заява. При цьому у випадку лікарняного необхідно додати листок непрацездатності.

Порядок нарахування та строки сплати єдиного податку суб’єктами господарювання, які обрали спрощену систему оподаткування визначені статтею 295 Податкового кодексу України.

Мукачівської ОДПІ