Виконання судових рішень щодо іноземців

Судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов’язковими до виконання на всій території України (ст. 124 Конституції України).

У відповідності до Закону України «Про виконавче провадження», виконавче провадження є завершальною стадією судового провадження. На Державну виконавчу службу, яка входить до системи органів Міністерства юстиції України, покладається примусове виконання рішень.

Згідно ст. 20 Закону України «Про виконавче провадження», виконавчі дії провадяться державним виконавцем за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцем знаходження його майна.

Виконання рішень щодо іноземців, осіб без громадянства та іноземних юридичних осіб регулюється нормами ст. 80 Закону України «Про виконавче провадження», де зазначено, що положення цього Закону застосовується до іноземців, осіб без громадянства та іноземних юридичних осіб, в разі якщо останні проживають (перебувають) чи зареєстровані на території України або мають на території України власне майно, яким володіють самостійно або разом з іншими особами.

Головний спеціаліст відділу організації та контролю за виконанням рішень УДВС ГУЮ у Закарпатській області Скучка О.І.

https://zakarpatpost.net