Незабаром побачить світ книга про університетську газету

Студентській газеті УжНУ «Погляд» виповнюється 15 років. До такого маленького й водночас значного ювілею студенти й викладачі відділення журналістики вирішили порадувати читачів газети, видавши особливу книжку, присвячену цьому часопису.

Втілити ідею допомогла Студентська рада УжНУ.

Як повідомив голова Студради УжНУ Іван Граб, у збірнику будуть найцікавіші матеріали «Погляду» за всі 15 років його виходу: «На загальних зборах ми обговорили цю пропозицію – її внесла голова студради 4-го гуртожитку, студентка відділення журналістики Марія Туряниця. Вирішили виділити кошти на друк – 5 тисяч грн. Тираж буде невеликий – близько 100 примірників, однак ми робимо це не для продажу, а для колективу нашої альма-матер. Хай на кожному факультеті буде по 1–2 примірники, ще кілька залишиться для того, аби подарувати комусь. Адже «Погляд» писав про всі підрозділи нашого вишу, тож, гадаю, буде цікаво згадати чи дізнатися, чим жив той чи той факультет останні п’ятнадцять років».

Головний редактор часопису впродовж усіх 15 років його існування Володимир Тарасюк зауважив, що видання буде цікавим ще й з того погляду, що охоплюватиме матеріали, над якими працювали три різні покоління студентів: «Одне не мало мобільних телефонів, інше – Інтернету, третє ж мало й те, і те. Усе воно позначалося на матеріалах. Бо ж зовсім різні підходи до пошуку інформації». Більше про збірку редактор «Погляду» розповідати не став – залишив інтригу. Повідомив тільки, що збірник уже у видавництві, тож зовсім скоро побачить світ.

 Ірина Левіна, mediacenter.uz.ua