Преосвященний владика Мілан відвідав Свято-Успенську парафію села Гребля

У Неділю перед Різдвом, Преосвященний владика Мілан з архіпастирським візитом відвідав Свято-Успенську парафію села Гребля Іршавського деканату.

Преосвященного владику зустрів адміністратор парафії прот. Андрій Бровдій разом з молоддю та запросив в особливий спосіб для вірників с. Гребля відсвяткувати 25-ти річчя виходу з підпілля нашої Церкви та освятити пам’ятну дошку з нагоди 65-ти річчя від дня смерті о. Панфілія Яцковича останньому греко-католицькому пароху Греблі до ліквідації нашої Церкви.

Архієрейську Службу Божу владиці співслужив декан Іршавського деканату прот. Іван Костак, а також троє священнослужителів. В часі Літургії кожен міг приступити до Тайни Покаяння.

У своєму архіпастирському слові владика наголосив про важливість пам’ятати про свою історію, а також своїх предків, котрі в часі переслідування ревно ісповідували віру своїх прадідів, котрі були вірні Католицькій Церкві.

Владика також розповів про пароха Свято-Успенського храму о. Панфілія Яцковича 1917 – 1949, котрий був ревним служителем своєї Церкви у нелегкі часи Радянської влади, і який засіяв добре зерно Христової Віри до сердець вірників села. Коли за часів безбожної влади наш храм забрали православні Московського патріархату, то після легалізації нашої Церкви вірники усі разом повернулися до прадідівської віри. На Літургію приїхали також внуки і правнуки о. Панфіла.

В кінці Служби Божої процесійною ходою було вирушено до парафіяльного будинку на фасаді якого і освятили пам’ятну дошку о. Панфілію Яцковичу.

http://www.mgce.uz.ua