СБУ назвала контрабанду першою причиною мукачівського конфлікту

Слідчі СБУ назвали основні версії конфлікту в Мукачевому. Про це повідомив під час брифінгу начальник головного слідчого управління СБУ Григорій Стафійчук.

“На мій погляд, треба розглядати кілька версій цього конфлікту. Безумовно, що перша версія — це необґрунтований та незаконий перекид товарів через митну територію України на західні кордони. Я вбачаю саме в цьому певний конфлікт”,- повідомив Г. Стафійчук.

За його словами, також розглядається і друга версія щодо причин конфлікту.

“Друга з версій, яку б я перевірив, це взагалі причетність правоохоронців до всіх цих подій. Зокрема, потрібно дати оцінку діям місцевих правоохоронців”, — додав слідчий.
На думку Г.Стафійчука, версія теракту не є обґрунтованою.

“На момент порушення і внесення злочину в реєстр, ознаки цього злочину були. Але на сьогоднішній день, мотиви, які є ознакою злочину, відсутні”, — наголосив він.
Як повідомляв УНН, 11 липня у Мукачевому Закарпатської області на території оздоровчо-спортивного клубу “Антарес” сталася перестрілка за участю бійців “Правого сектору”. Згодом представник “ПС” повідомив, що інцидент був пов’язаний із блокуванням контрабанди.

Зазначимо також, що у зв’язку з перестрілкою в Мукачевому прокуратурою розпочато розслідування за фактом створення злочинної організації та терористичного акту.

УНН