Грип та ГРВІ на Закарпатті не перевищують епідеміологічних порогів

З початку епідемічного сезону вакциновано 370 осіб.

Як повідомила заступник начальника відділу організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду санітарно-епідеміологічної служби області Вікторія Дьордяй за період з 23 по 30 жовтня до лікувально-профілактичних закладів області з приводу захворювання на ГРВІ та грип звернулося 2732 особи, темп приросту у порівнянні з попереднім (43) тижнем 2015 року зменшився і склав 3,3%.

Слід зауважити, що у порівнянні з аналогічним 44 тижнем 2014 року, рівень захворюваності на ГРВІ серед населення області нижчий на 13,6%. Показник захворюваності на грип та ГРВІ серед населення області складає – 21,7на 10 тисяч населення тазнаходиться на 34,8% нижче епідемічного порогу.

Тенденція до зростання захворюваності на ГРВІ зареєстровано за поточний тиждень серед мешканцівм.Ужгорода,Перечинського і Тячівського районів. Високі рівні захворюваності на ГРВІ реєструвались у м.Ужгород, Ужгородському і Свалявському районах.

Серед загальної кількості захворілих,67,1% становлять діти віком до 17 років,найвищій рівень реєструється у віковій групі 5-14 років.

Госпіталізовано до медичних установ 5,2% від усіх захворілих осіб, з яких 86,7% діти.

З початку епідемічного сезону вакциновано 370 осіб. Серед яких – це 115 особи із групи медичного ризику та 255 особи епідемічного ризику.

Фахівцями Держсанепідслужби області надалі продовжується моніторинг за рівнем захворюваності населення області на гострі респіраторні вірусні інфекції та проводиться активна інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення з метою покращення обізнаності населення з питань профілактики захворювань респіраторною групою інфекцій.

Управління охорони здоров’я ОДА