На те, щоб захистити Тячівщину від паводку, не вистачило грошей

Восени через сильні дощі Тячівщину було затоплено. Паводок наробив чимало лиха в багатьох населених пунктах району, в тому числі і в Кричеві.

Тоді, восени, переповнена Теребля, змішивши русло, руйнувала все на своєму шляху – в тому числі і частину дорогу, яка з’єднувала село з центральною дорогою. Та поводок пройшов, а проблеми залишились. Місцеве населення звернулося по допомогу, і з бюджету, нарешті, виділили кошти для того, аби відтіснити потік води подалі від берега і спрямувати його у звичне русло.

На проведення цих робіт було виділено 199 тис. грн, визначено замовника і виконавця, яким виступили РДА та Тячівське МУВГ.

Як розповів начальник Тячівського МУВГ Сергій Стойка, до робіт залучалися шість одиниць техніки та кращі працівники управління, які спільними зусиллями зробили гравійно-піщаний кавальєр (укріплення). Річку вдалося повернути у її природнє русло, і є сподівання, що вона більше не прорветься через цю “перемичку” навіть при повноводді.

Звичайно ж, ці роботи треба продовжити – зробити регуляцію річки та забрати всі “островки”, добудувати дамбу і дорогу з берегоукріпленям, та на це, на жаль, немає коштів.

Джерело: Державне агентство водних ресурсів України