Гройсман відмовився очолити Кабмін

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман відмовився очолити Кабінет міністрів України.

Про це РБК-Україна повідомило джерело у фракції “Блок Петра Порошенка”.

У той же час нардеп БПП Сергій Каплін розповів, що Гройсман висунув ряд умов, на яких він очолить Кабмін.

“Він вимагає, щоб в Кабміні були ті люди, які з ним працювали. Тобто ті люди, які складають вінницьку команду – Андрій Рева, Володимир Кістіон”,- повідомив Каплін.

За його словами Луценко озвучив умову Гройсмана, що той не очолить уряд, якщо не будуть виконані його вимоги щодо призначення в уряд його команди. Самого Гройсмана за словами Капліна, на засіданні фракціи не було.

За інформацією РБК-Україна, Гройсман зажадав у команди президента призначити Кістіона на пост віце-прем’єра, а Реву – на пост глави Мінсоцполітики.

Джерело РБК-Україна також повідомило, що Луценко на засіданні фракції повідомив, що Гройсман запропонував на пост міністра охорони здоров’я Максима Нефьодова. У той же час Павло Розенко, узгоджений на даний момент як віце-прем’єр, бачить Нефоьдова в якості міністра соцполітики.

Фракція в парламенті “Блок Петра Порошенка” в березні 2016 року запропонувала кандидатуру спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана на пост прем’єр-міністра України.

“Ми раді дійсно, що зараз наші партнери з найбільшої фракції коаліції – Блоку Петра Порошенка нарешті запропонували, відгукнулися на нашу пропозицію запропонувати свого кандидата в прем’єр-міністри, тому що саме Блок Петра Порошенка виступив ініціатором того, що не може більше працювати з урядом Арсенія Яценюка. Власне, висуваючи цього кандидата, лідер фракції БПП заявив, що вони розглядали варіант технократичного уряду, але не побачили під нього голосів, відповідно вони запропонували варіант партійного уряду, який від БПП міг би очолити Володимир Борисович Гройсман”, – повідомляла заступник голови фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар.

Відзначимо, раніше нардеп від “Народного фронту” Антон Геращенко заявляв, що Верховна Рада України 12 квітня 2016 роки після відставки Арсенія Яценюка може затвердити Володимира Гройсмана на посаді прем’єр-міністра.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко очікує у вівторок, 12 квітня, створення нової парламентської коаліції і внесення кандидатури нового прем’єр-міністра.

https://www.rbc.ua