У Закарпатті розпочнуть літню інтенсифікацію роботи          

Як відомо, Регіональні офіси реформ в областях діють за підтримки грантових проектів Асоціації міст України та Меморандуму про співпрацю з Мінрегіоном і обласними держадміністраціями.

Якщо в інших областях ще минулого року обласні ради затвердили Перспективні плани формування територій спроможних об’єднаних громад та опікуються їх створенням і розвитком існуючих, то Закарпаття все ще залишається єдиним регіоном в Україні, де Перспективного плану досі немає.

Це вносить додаткові вагомі корективи до планування роботи Регіонального офісу реформ. А інформаційно-роз’яснювальна робота в громадах набуває нових форм і змісту у порівнянні, до прикладу, з аналогічною роботою минулого літа.

Адже вже є достатньо багатий позитивний і різносторонній досвід практичної діяльності об’єднаних територіальних громад, як в інших областях України, так і на Закарпатті. І його, цей досвід, слід донести до всіх місцевих громад, які знаходяться на різних стадіях прийняття рішень щодо створення об’єднаних територіальних громад.

При цьому цільовими групами такої роботи вже давно визначені не лише сільські і селищні голови, але й депутати місцевих рад та громадські активісти. Саме тому потрібні постійні виїзди до майбутніх об’єднаних територіальних громад та місцевих рад.

Про це, а також про календарний план подібних заходів йшлося на робочій нараді в Ужгороді, яку провели 2 червня на базі Закарпатського регіонального відділення АМУ його виконавчий директор Іван Ревтій, заступник Ірина Червінська-Ковач і консультанти Олег Лукша, Юлія Траньович і Тетяна Вашаргелі.

Регіональний офіс реформ