В УжНУ вчиться 12 студентів-ромів

Як повідомлялося раніше, на 2-му пленарному засіданні 3-ої сесії Закарпатської облради депутати затвердили звіт Про виконання Програми «Ромське населення Закарпаття» на 2012 – 2015 роки».

Як повідомляє вказаний документ, у  ДВНЗ Ужгородський національний університет здобувають вищу освіту 12 осіб ромської народності. Студент факультету суспільних наук Мирослав Горват переміг у конкурсі «Успішна людина» та побував як переможець у США. За результатами навчання випускник 11 класу Білківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 Іршавського району Микола Гога навчається на І курсі Мукачівського аграрного коледжу (туристичний відділ). Минулоріч в УжНУ здобули вищу освіту 4 особи ромської народності.

Вирішується питання щодо запровадження у класах, де навчаються діти-роми, профілю трудового навчання з урахуванням традиційних ромських ремесел. Однак на сьогодні з цього предмета немає навчальної програми з відповідним грифом Міністерства освіти і науки України, повідомили Закарпаття онлайн в прес-службі Закарпатської облради.

zakarpattya.net.ua