Театральний детектив: Мукачівський театр ніяк не поділять

Відбулося перше засідання комісії по добору на посаду директора обласного театру драми та комедії.

У середу, 15 лютого відбулося перше засідання конкурсної комісії по добору на посаду директора Закарпатського обласного театру драми та комедії.

Передусім, було обрано голову конкурсної комісії – начальника управління культури облдержадміністрації Вікторію Фролову.

Далі комісія перейшла до розгляду документів єдиного претендента, який запропонував свою кандидатуру в законодавчо встановлені строки. В результаті було вирішено допустити Євгена Тищука до участі в другому засіданні конкурсної комісії по добору на посаду директора Закарпатського обласного театру драми та комедії.

Друге засідання конкурсної комісії, що передбачає співбесіду, під час якої кандидат публічно презентуватиме проекти програм розвитку закладу на 1 та 5 років, відбудеться попередньо 20 лютого о 14.00 у прес-центрі облдержадміністрації (пл.Народна, 4).

А в понеділок, міський голова Мукачева Андрій Балога провів зустріч з колективом обласного театру драми та комедії, щоби обговорити проект створення в місті нового театру.

Минулого тижня рішенням сесії міськради в місті створено драматичний театр, який працюватиме в будівлі, яка є власністю міста. З діючим театром драми та комедії, який є в підпорядкуванні області розірвано угоду на оперативне управління майном.

Втім це не вплине на роботу театралів Мукачева, – запевняє колектив міський голова. Більше того, Андрій Балога наголошує: місто цьогоріч тут проведе ремонтні роботи, для закладу буде закуплено світлове та звукове обладнання. Також колектив буде забезпечено транспортом для гастролей.

«Також місто має можливість платити театралам більшу зарплату, а сам штатний розпис будемо формувати разом з колективом. Щодо керівництва новоствореного закладу, то вже на початку цього тижня буде оголошено конкурс. Ні про які звільнення, або закриття театру мова не йде. Будемо інвестувати в розвиток театру, робити його осередком театрального життя», – звернувся міський голова до працівників театру.

Тож, кому тепер належатиме театр – невідомо…

https://zakarpatpost.net