Як переродиться площа Петефі в Ужгороді

Реконструкція площі Петефі триває. Зараз там кипить робота. Підрядна організація замінює комунікації і до кінця осені цей етап має бути завершено.

Найцікавіше розпочнеться на наступний рік. Саме тоді площа почне перетворюватися на іншу.

Тож те, який вигляд матиме вона, породило наразі вже багато чуток.

Як наголошують громадські активісти, сам Петефі, точніше, пам’ятник йому перенесеться на інше місце – в самий центр  площі. Кажуть, що пам’ятник взагалі буде встановлено інший, більшим за розмірами. Крім того, навколо з’явиться європейська дорога, а сама площа буде викладена новою бруківкою.

Реконструкції зазнає  й ділянка перед будинком Побуту, яку ще нещодавно хотіли продати «під гаражі». Нібито, згідно з проектом, вона має стати безкоштовною і зручною автостоянкою, а сам будинок Побуту замінить угорський супермаркет «Теско».

Загалом чуток і домислів довкола реконструкції багато. Породжені вони незнанням ужгородців того, що відбувається у місті.

За словами заступника Ужгородського міського голови Ігоря Фартушка, на сьогодні реального, чинного проекту реконструкції ще немає.

«Є проект відновлення підземних мереж – власне, зараз ідуть ремонтні роботи, в які має бути вкладено понад 13 мільйонів гривень. Це підземні комунікації, вода, каналізація, електрика, газ, розведення. До кінця зими ми плануємо завершити ці роботи. За цей період мав би бути розроблений проект забудови поверхневої частини», – наголосив чиновник.

Отже, краяни й далі губитимуться в здогадках, якою ж буде одна з центральних площ столиці Закарпаття.

zakarpatpost.net