Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 26 лютого

Початок тижня на Закарпатті був насиченим на події.

Ужгородська мерія закупила 10 нових автобусів для міських перевезень пасажирів.

Переможцем стало ТОВ “Спільне українсько-німецьке підприємство “ЕЛЕКТРОНТРАНС”, яке у наступні місяці виготовлятиме автобуси для Ужгорода.

Очікуємо новий транспорт на вулицях обласного центру Закарпаття у серпні цього року. На придбання автобусів з міського бюджету передбачено 54 мільйони гривень.

Зараз серед дітей поширені різні психічні захворювання, у тому числі такі, довкола яких нині виникає чимало суперечок, зокрема щодо їхньої класифікації.

Серед них гіперактивність та аутизм. У чому ж причина?

Про це ми вирішили поговорити з лікарем, який професійно знається як на питаннях психоневрологічного характеру, так і на алкоголізмі. Отже, сьогоднішнім гостем редакції закарпатської газети «НЕДІЛЯ» є психотерапевт Василь Сливка.

Біля одного зі смітників в Ужгороді мирно грілися під ще холодними променями  сонця голуб та безпорідний собака. Чотирилапий хоч і безхатченко, та дуже мирний, спокійний і дружелюбний.

За спеціальним жовтим клеймом на вухові у вигляді кліпси видно, що тварину стерилізовано. Очевидцем історії став і журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

Працівники Ужгородської поліції затримали чоловіка, який наніс тілесні ушкодження своїй співмешканці. Як поінформував відділ комунікації Закарпатської поліції, слідчі розслідують справу щодо нанесення тілесних ушкоджень 23-річній мешканці обласного центру. Про травми дівчини поліції повідомили медпрацівники Обласної клінічної лікарні. Працівники слідчо-оперативної групи опитали потерпілу та з’ясували, що до її побиття причетний 23-річний житель села Дубриничі Перечинського району, що проживав  разом з дівчиною.

Супрун відповіла Москалеві на фразу про є*нуту.

“Ця реакція не є правильною, як у цивілізованому світі. Члени виконавчої влади не повинні так звертатись один до одного. Це дуже низький рівень української політики, коли дозволяється, щоб такі вислови були без реакції”, – сказала вона.

Водночас на запитання журналістів, чи дійсно інформація про нерозмитнені вакцини на Закарпатті є неправдивою, пані Супрун не відповіла.

В Ужгороді крадуть покришки з каналізаційних колодязів. Як повідомили закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» у Водоканалі, протягом минулого року у столиці Закарпаття вкрали більше 100 покришок. Більше того, лише протягом двох тижнів листопада 2017 року було скоєно більше 40 подібних крадіжок.

А зараз у епіцентрі подій опинилося перехрестя між вулицям Швабською та проспектом Свободи.

Практично біля самого пішохідного переходу на площі Кирила і Мефодія хтось поцупив покришку з колектора. Вона була саморобною, але прикривала колодязь глибиною приблизно півметра.

Вчора, 25 лютого, увечері на лінію “102” надійшло анонімне повідомлення про аварію з потерпілими у селі Веряця Виноградівського району. За викликом виїхали працівники групи реагування патрульної поліції та слідчо-оперативної групи. На контроль  справу взяли слідчі спеціалізованого відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП в Закарпатській області. На місці вони встановили, що внаслідок аварії загинула місцева мешканка 1969 року народження. Оперативно ознайомившись з доказовою базою, правоохоронці визначили, на якому авто був винуватець, та встановили його особу.

У результаті ДТП, жінка-пішохід загинула на місці аварії, а пасажир авто – неповнолітній мешканець села Веряця – з політравмами госпіталізований до районної лікарні.

Наприкінці 2016 року на вулиці Заньковецької в Ужгороді біля ЗОШ №15, де 14-річну школярку під час обрізки дерев травмувала гілка, вирізали цілу алею старих насаджень, які корінням руйнували асфальтове покриття. Невдовзі на їхнє місце висадили нові дерева.

Однак тішитись саджанцям довелось недовго. Якісь вандали приклали руки до того, щоб знищити красу. Цими днями журналіст закарпатської газети  «НЕДІЛЯ» нарахував 14 поламаних дерев.

zakarpatpost.net