Чи потрапив міський голова Ужгорода до ТОП мерів із найбільшою зарплатою

У грудні минулого року міські голови отримали заробітну плату, яка в кілька разів перевищує зарплату середньостатистичного українця.

Це стосується мерів міст-супутників атомних електростанцій, пише gazeta.ua. Отже, лідерами за рівнем зарплат є кілька очільників міст.

Автор: samooborona-netishyn.com.ua
Олександр Супрунюк
Олександр Супрунюк

Міський голова м. Нетішин (Хмельницька область) Олександр Супрунюк отримав 63360 гривень. Загальна сума зарплат мера і його заступників в останньому місяці 2017 року склала близько 280 тисяч гривень, тоді як в минулому році це була сума близько 130 тисяч гривень.

З ім’ям Супрунюка пов’язують скандал із виділення ним земельної ділянки в центрі міста своїй дружині під магазин під час перебування в мерському кріслі.

Автор: antikor.zp.ua
Павло Музика
Павло Музика

Мер м Енергодара (Запорізька область) Павло Музика отримав заробітну плату в грудні 2017 року 53537 гривень.

Йому раніше вручали повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 172, ч. 1 ст. 364 КК України (незаконне звільнення одного з керівників комунальних підприємств, поєднане зі зловживанням службовим становищем).

Автор: Vse.rv.ua
Сергій Анощенко
Сергій Анощенко

Міський голова м Вараш (Рівненська область) Сергій Анощенко отримав грошову винагороду в розмірі 39821 гривень.

Цікаво те, що в грудні депутати міськради проголосували за припинення його повноважень.

Автор: izvestia.nikolaev.ua
Віктор Пароконний
Віктор Пароконний

Зарплату в 31908 гривень отримує мер м. Южноукраїнськ (Миколаївська область) Віктор Пароконний. Відносно нього є кілька ухвал судів про незаконність його рішень по відношенню до працівників комунальних підприємств.

Нагадаємо, у грудні 2017-го офіційна зарплата Генерального прокурора Юрія Луценка досягла 218,5 тисяч гривень. Такі дані були вказані в е-декларації глави ГПУ 31 грудня 2017 року. Також 9 грудня глава ГПУ задекларував отримання 165,7 тис. грн листопадової заробітної плати, 4 листопада – 172,3 тис. грн, 4 жовтня – 142 тис. грн.

Міський голова Ужгорода Богдан Андрії вторік отримав 358098 грн. зарплатні за основним місцем роботи. Більше прибутнків не отримував. Згідно з поданою декларацією, основним годувальником родини є дружина мера, оскільки офіційно усі інші платежі отримувала вона.

zakarpatpost.net