АНОНС. Закарпатські роми окуповують Київ

А нєвоя би тя взяла. Ти туй обжираєшся, а муй син уже два дні не їв

Де тільки не можна побачити наших смаглявих земляків. Вони, здається, всюди… Але в Києві, Львові, Одесі та в інших великих містах їх найбільше. Туди вони їздять на «заробітки», але не на будівництво та не копати буряки, а випрошувати милостиню. Проводяться при цьому прохачі досить нахабно і часто не просять, а вимагають гроші в перехожих.

Журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» зустрів землячку біля одного зі столичних кафе. Те, що вона з Закарпаття, було чути по розмові, за специфічним акцентом та добре знайомими словами.

Обкладинка свіжого номера закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Молодиця, одягнена в рожеву сукню, бордову з синім балонову куртку та чорні штани, в пляжних шльопанцях із дитиною на руках прямувала до клієнтів літньої тераси. Малюка  вона загорнула в тепле покривало. Йому було всього кілька місяців від народження. Дитя напрочуд міцно спало. Можливо, мати напоїла його снодійним, а можливо справді воно мало такий міцний здоровий сон. Візка для маляти в жінки не було.

Вона впевненим кроком попрямувала до сімейної пари і почала заводити «серенаду». Казала, що її чоловік нещодавно помер, що вона залишилася одна з немовлям на руках без даху над головою і приїхала до столиці через хворобу сина, мовляв, до лікарів, а тепер навіть не має , за що повернутися додому. Жінка жалісливим поглядом глянула на неї і негайно витягла з сумки гаманець та простягнула 50 гривень.

Молодиця подякувала і направилася до іншого столика. Там сидів чоловік років 40. Він обідав.

«Дай пару гривню. Дітині молока не маю з чого купити», – почала розповідати вже іншу історію вона.

Незнайомець слухати її не хотів.

«Іди звідси. Не заважай!» – відрізав він.

«А нєвоя би тя взяла. Ти туй обжираєшся, а муй син уже два дні не їв. Оби ти ота котлета застряла в гиртанці. Обмсь із-за стола ніґда не встав», – почала проклинати чоловіка жінка.

Понаїхало вас із Закарпаття стільки, що дихати вільно не можна, – відповів спокійно киянин, продовжуючи їсти.

Чим закінчилася ця зустріч? Що розповіла жінка про своє перебування у столиці?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

Купуйте свіжий номер газети «НЕДІЛЯ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 4 травня.

zakarpatpost.net