АНОНС. Закарпатці казали в очі: «Будеш така непутня, як та, що тя народила»

Цей випадок трапився на Закарпатті тоді, коли офіційно сексу не існувало

Обкладинка свіжого номера закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Це сталося у одному з сіл Хустського району ще в радянські часи, коли офіційно сексу не існувало. Принаймні так говорили всі, але діти на світ все одно з’являлися… Саме тоді багатьом синам та донькам батьки розповідали байки про те, що немовлят приносять лелеки або знаходять у капусті. Проте вірили їм далеко не всі, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Аня росла в родині простій, але культурній, батьки працювали на заводі і дівчинці купували все, що лише її душа бажала. Вона почувалася щасливою і насолоджувалася життям. А коли підросла, на неї почали заглядатися хлопці. Сусіди все частіше почали перешіптуватись за її спиною.

Якось вона спитала у подруги, що означають усі ці пересуди. Та їй повідомила тривожну новину:  Аня – не рідна донька тих, кого вважає батьком та мамою, її удочерили, а односельці говорять, нібито з неї виросте така ж непутня дівка, якою була та, що народила її.

Зі сльозами на очах дівчинка помчала додому розпитувати про все рідних. Вони всіляко запевняли, що все це плітки і вигадки. Але одного разу мати дуже захворіла. Думала, що помре і перед смертю вирішила відкрити доньці-десятикласниці гірку правду.

Її дійсно взяли з сиротинця. Тоді родина жила в Тячівському районі, а щоб ніхто нічого не дізнався, заради Ані, змінила місце проживання. Проте інформація все одно просочилась…

Почуте було для неї справжнім шоком. Вона вирішила, що оскільки їй всі роки брехали, пробачити прийомних батьків не зможе ніколи, зібрала речі і пішла з дому. Два тижні Аня жила в підвалах багатоповерхівок у Хусті, а поліція знайти її не могла. Там вона знайшла собі компанію хлопців, які приносили їй їжу, із якими розмовляла про життя. Був між ними найстарший, 22-річний Дмитро. Одного разу він сказав Ані, що за харчі потрібно платити. Проте грошей у дівчини не було… Та хлопець і не хотів їх, він запропонував розрахуватися тілом. Аня пручалась, не хотіла. Але молодик зґвалтував її.

Що ж відбувалося далі? Як зреагували у школі на вагітність дівчини? Як доля помстилася класному керівникові Ані? Чи пробачила вона їй напади на свою адресу?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

Купуйте свіжий номер газети «НЕДІЛЯ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 15 червня.

zakarpatpost.net