Погода на Закарпатті на сьогодні, 24 липня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде досить тепло, але тирохи задощить.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +20, удень – +26 градусів. Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Дрібний дощ йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +18, удень – +26 градусів.  Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Дрібний дощ йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

У Воловці – +16 уночі і  +21 градус удень. У Воловці протягом усього дня погода буде похмурою. Дрібний дощ йтиме весь час. Удень він посилиться, а до вечора послабшає.

У Сваляві – +17 уночі і  +24 градуси удень. Хмарна погода протримається у Сваляві увесь день. Вранці очікується дрібний дощ, який вдень набере силу, але ближче до вечора почне стихати.

У Тячеві нічна температура становитиме +17, денна – +26 градусів. Хмарна погода протримається у Тячеві увесь день. Вранці очікується дрібний дощ, після обіду – дощ із грозою, ближче до вечора – дрібний дощ.

У Перечині – нічна температура становитиме +20, денна – +26. Весь день у Перечині буде хмарним. Вранішній дрібний дощ удень посилиться і продовжуватиме йти до самого вечора.

У Великому Березному – вночі +18, удень – +23 градуси. У Великому Березному сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Протягом усього дня очікується дрібний дощ, який після обіду може посилитися.

У Берегові та Виноградові – вночі – +19, удень – +27. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Дрібний дощ йтиме вночі та вдень і закінчиться лише ближче до вечора.

У Міжгір’ї – уночі  +15, вдень – +22 градуси. Протягом усього дня у Міжгір’ї буде триматися хмарна погода. Увесь день йтиме дощ, який удень може посилитися, але до вечора почне слабшати.

У Рахові буде уночі +14, вдень температура підніметься до +19 градусів. У Рахові протягом усього дня погода буде похмурою. Вранці очікується дрібний дощ, який вдень набере силу, але ближче до вечора почне стихати.

24 липня відзначається день пам’яті святої рівноапостольної Ольги. Також у цей день вшановується пам’ять великомучениці Євфимії Всехвальної. У народі цей день називали Єфимії-стожарниці, оскільки стоїть дуже спекотна погода. Часто цей день буває грозовим. У цей час починають випадати роси. З давніх часів кінець липня – росяна пора. Ці роси шкідливі для помідорів. Наші пращури помітили, якщо в цей день сонячно, то урожай зернових культур буде хорошим.

Народні прикмети на 24 липня

  1. На Юхим грім прогримів – буде добре риба ловитися
  2. Гулкий грім 24 липня віщує досить сильний дощ
  3. Сяйво Стожар – прикмета, яка пророкує хорошу полювання на ведмедя

zakarpatpost.net