Погода на Закарпатті на сьогодні, 4 серпня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепла сонячна погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +17, удень – +29 градусів. Вже вранці хмари зникнуть, та протягом усього дня буде стояти ясна погода. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +14, удень – +29 градусів. Протягом усього дня погода була похмурою. Без опадів.

У Воловці – +10 уночі і  +26 градусів удень. Вранці хмар у Воловці не буде – вони з’являться у другій половині дня, але ввечері погода знову буде ясною. Без опадів.

У Сваляві – +17 уночі і  +27 градусів удень. Вдень у Сваляві на якийсь час небо затягнеться хмарами, але вечір буде ясним, як і ранок. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +16, денна – +309 градусів. Вдень у Тячеві на небі з’являться хмари, які ввечері повинні розсіятися. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +17, денна – +30. Вранці небо у Перечині було ясним, і залишалося таким майже весь день, а ввечері його затягнули хмари. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +13, удень – +27 градусів. Незважаючи на похмурий досвітній час, у Великому Березному з самого ранку на небі не залишатиметься жодної хмарки, та до кінця дня погода буде ясною. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +17, удень – +31. Вранці  розпогодиться, досвіткові хмари зникнуть та до кінця дня більше не з’являться. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +10, вдень – +25 градусів. Незважаючи на похмурий досвітній час, у Міжгір’ї з самого ранку на небі не залишатиметься жодної хмарки, та до кінця дня погода буде ясною. Без опадів.

У Рахові буде уночі +10, вдень температура підніметься до +23 градуси. Ранок та вечір у Рахові будуть ясними, вдень очікується хмарність. Без опадів.

4 серпня відзначається день святої мироносиці рівноапостольної Марії Магдалини. У народі цей день мав назву Поцілуйниця. З давніх давен остерігаються у цей день робити польові роботи: градом поб’є, грозою уб’є, тому що цей день вважається і часто буває громовим. Наші пращури помітили, якщо у цей день грім гримить безперервно, то буде град.

Народні прикмети на 4 серпня

  1. Гроза 4 серпня передвіщає багатий урожай зернових культур
  2. Потрібно квіткові цибулини з землі дістати, оскільки незабаром почнуться заморозки
  3. Сильні роси вранці 4 серпня – врожай льону буде поганим. Вважалося, що роса 4 серпня призводить до загибелі рослин
  4. Не варто працювати в дощову погоду – по прикметі, блискавка може вбити

zakarpatpost.net