Погода у Закарпатті на сьогодні, 29 грудня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодні погода, пролітатиме сніг.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +2, удень – +5 градуси.

Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Уночі буде дрібний сніг. Вранці, вдень та ввечері – без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде 0, удень – +3 градуси. Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Уночі можливий дрібний дощ зі снігом. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться.

У Воловці – -1 уночі і  0 удень. У Воловці протягом усього дня погода буде похмурою. Уночі очікується дрібний сніг. Протягом усього дня, починаючи з ранку, опадів не передбачається.

У Сваляві – -1 уночі і  +2 удень. З ранку до самого вечора у Сваляві небо буде вкрите хмарами. Уночі очікується дрібний сніг. Протягом усього дня, починаючи з ранку, опадів не передбачається.

У Тячеві нічна температура становитиме 0, денна – +2. Протягом усього дня у Тячеві буде триматися хмарна погода. Уночі йтиме дрібний дощ зі снігом. Вранці розпогодиться, та більше цього дня опадів не передбачається.

У Перечині – нічна температура становитиме – +1, денна – +5.

Весь день у Перечині буде хмарним. Уночі, можливо, пройде дрібний сніг. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Великому Березному – вночі +1, удень – +2. Хмарна погода протримається у Великому Березному увесь день. Уночі, можливо, пройде дрібний дощ. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +1, удень – +6. Весь день буде хмарним. Уночі піде дрібний дощ, який ще до ранку закінчиться. Більше опадів не передбачається.

У Міжгір’ї – уночі  -1, вдень – +1. У Міжгір’ї протягом усього дня погода буде похмурою. Удень йтиме дрібний сніг, який через деякий час повинен припинитися.

У Рахові – уночі  -3, вдень – -1. Протягом усього дня у Рахові буде триматися хмарна погода. Нічний сніг до ранку втратить свою силу, але продовжуватиме йти весь день і припиниться лише ближче до вечора.

29 грудня вшановується пам’ять святого пророка Агея, десятого із дванадцяти малих пророків. Наші пращури помітили, що іній на Агея передбачає теплі святки (7 січня), і говорили: “Агей іній сій”, “а якщо іній рясний, то Ананій (30 грудня) буде ясним”. Якщо цього дня буде морозна погода, то вона протримається до Хрещення (19 січня). Згідно з народними спостереженнями, погода 29 грудня вказує на погоду квітня.

Народні прикмети на 29 грудня

  1. Якщо багато інею на Агея, то на Різдво буде стояти тепла погода.
  2. Морози вдарили 29 грудня – така погода триватиме до самого Хрещення
  3. Холодна погода – зима буде дуже суворою
  4. Якщо людина народилася 29 грудня, то її талісманом є сапфір і карнеол
  5. Якщо сніг 29 грудня лежить впритул до огорожі, то літо буде неврожайним.
  6. Якщо людина народилася 29 грудня, то вона буде дуже господарською
  7. Іній 29 грудня обіцяє теплу погоду на Святки
  8. По Агею судять про погоду на квітень
  9. Сильний мороз малює візерунки на склі – прикмета до того, що буде ще 20 днів морозу

zakarpatpost.net