Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду

Володимир Зеленський під час церемонії інавгурації заявив, що планує розпустити Верховну Раду України восьмого скликання.

Президент зауважив, що українці хочуть не слів, а дій. Тому, він закликав народних депутатів сьогодні працювати та ухвалити низку невідкладних законів, пише 24tv.ua

“Шановні депутати, ви призначили самі інавгурацію в понеділок, у робочий день. Я бачу в цьому плюс. Це значить, що сьогодні вечірок не буде, будемо з вами працювати. Тому я дуже прошу вас прийняти закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, багатостраждальний виборчий кодекс. І зробіть, будь ласка, відкриті виборчі списки“, – сказав Зеленський.

Також він закликав нардепів звільнити з посад голову Служби безпеки України, генерального прокурора України, міністра оборони та внутрішніх справ України.

Новообраний президент наголосив, що “це далеко не все, що можуть зробити нардепи” і закликав їх набрати “непогані бали на дострокові парламентські вибори”. На це у них є два місяці.

Я розпускаю Верховну Раду восьмого скликання. Слава Україні!,
– заявив Зеленський.

Цю заяву Зеленського зустріли гучними оваціями і вигуками присутні українці на площі Конституції.

розпуск верховної ради
За яких умов можна розпустити Верховну Раду

розпуск верховної ради

zakarpatpost.net