Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 18 липня

День на Закарпатті був багатим на події.

Адвокатка розповіла про нові деталі смерті брегівської поліцейської, а також про те, як закарпатці ділять дітей та чому жінки дозволяють себе бити

  • ⇒ Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50

А ще про хабарі, корупцію та покривання злочинів

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Хоча Україна й правова держава, та закони чесно виконуються не всіма і не завжди. Крім того, далеко не всі закарпатці знають свої права й готові їх відстоювати.

Однак деколи виникають ситуації, коли це робити необхідно. Тоді на допомогу приходять адвокати.

Тож як діяти, якщо людина потрапила в аварію; як вирішувати майнові спори; що робити, коли просять хабар; як не стати жертвою рейдерських зазіхань і захистити бізнес; що робити, коли страхова компанія відмовляється виплачувати компенсацію?

Про це та багато іншого під час наших «Недільних бесід» розповіла адвокатка Наталія ДУБЧАК.

Молодик почекав, коли хазяйка піде, відмичками відчинив двері і разом зі знайомим обчистив квартиру

Справа тягнулася досить довго і була доволі заплутаною. Але суть її зводиться до того, що двоє молодиків, один з яких уже мав судимість за наркотики та за крадіжки, вирішили поживитись за чужий рахунок, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Микола та Іван (імена з етичних міркувань замінено) вирішили обікрасти ужгородку Катерину. Обидва вони ніде не працювали, а Іван мав за плечима  чималий кримінальний досвід, втратив дружину та виховував двох дітей. Останнім часом він був на заробітках у Києві, але додому, на Мукачівщину, теж приїжджав.

Того дня він разом зі своїм шовгором та знайомим і ще одним хлопцем, якого використали як водія, поїхали в один із районів Ужгорода, ніби забрати речі іншого заробітчанина і передати йому до столиці. Вони на сходовому майданчику помітили Катерину, яка виходила на вулицю. І в цю мить Іванові спало на думку завітати до неї в гості. Молодик подзвонив у дзвінок, але ніхто не вийшов. Тоді він підібрав ключі і увійшов до помешкання. З квартири наказав Миколі винести новенький плазмовий телевізор і поставити його у багажник, а сам забрав два мобільні телефони, флешки, золоті та срібні вироби, наручний годинник. Два апарати для вимірювання тиску, вирівнювач для волосся, фотоапарат, загалом на суму на момент пограбування майже 54 тисячі гривень.

Коли Катерина повернулася додому, виявила, що в її оселі все перевернуто догори дном. Негайно жінка викликала правоохоронців. І вони вже за кілька годин затримали грабіжників на вулиці Швабській.

Військовослужбовці 3 батальйону 2 Галицької бригади спільно з працівниками поліції повідомили про напад ромів на жінку поблизу автобусної зупинки в Ужгороді, пише 0312.ua.

  • ⇒Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50

13 липня близько 19 години на лінію «102» надійшло повідомлення про здійснення крадіжки поблизу автобусної зупинки. На місці події жінка повідомила правоохоронців, що до неї підбігло 4-5 малолітніх осіб ромської національності, повалили її на землю та почали наносити тілесні удари по голові та вирвали сумочку.

У сумочці було 750 гривень та мобільний телефон «Самсунг» вартістю майже 7000 гривень. Згодом полісмени затримали двох осіб, які, ймовірно, були причетні до події. В кишені одного з них знайшли викрадений телефон.

Міністерство закордонних справ України звернуло увагу правоохоронних органів на публікацію “Угорець, вставай!” в українській газеті “Карпаталія” Товариства угорської культури Закарпаття, в якій частина території країни позначена в кольорах угорського прапора.

Про це в четвер повідомив тимчасово виконуючий обов’язки міністра закордонних справ України Єгор Божок, інформує УНН з посиланням на його Twitter-акаунт.

“На передовиці газети „Карпаталія“ ГО „Товариство угорської культури Закарпаття“ під лозунгом „Угорець, вставай!“ ілюстрована приналежність Угорщині низки територій України”, — написав він у соціальній мережі.

Публікацію глава відомства назвав “сепаратизмом” і додав, що Генпрокуратура і Служба безпеки України мають ініціювати розслідування. Божок підкреслив, що вже написав відповідні листи в ці відомства.

Виборча кампанія в Україні завершується ще більш сумбурно, ніж вона починалася

Якогось серйозного обговорення ситуації і перспектив у ході цієї кампанії так і не відбулося, все іде власним ходом. Демократія остаточно випаровувалася з політичного життя. Кінцевий результат виборів нікого особливо не цікавить. Головне – швидше демонтувати старий режим, котрий дійсно доживає вже останні дні. Більшість його яскравих фігур (і владних, і опозиційних) відійдуть у політичне небуття – або на тривалий час, або й назавжди, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Що прийде натомість? Більшість експертів просто не хочуть про це думати, бо думки мають неприємну здатність матеріалізуватися. Принаймні, цей злам обіцяє бути найбільш радикальним за останню чверть століття, відколи Україна живе в умовах олігархічної державності. Увесь цей час кістяком держави був якийсь десяток розгалужених фінансово-промислових груп, які визначали у нас геть усе – від розподілу бюджету до естради і фестивального руху.

Український олігархат сформувався за Леоніда Кучми. Для цього президента олігархи стали соціальною базою, на яку спиралася влада. Саме олігархічні структури дозволили максимально швидко перевести економіку на ринкові рейки, по-новому вписати Україну у міжнародний розподіл праці. Водночас олігархат закріпив економічну залежність України від Росії і закрив шлях для розвитку середнього класу.

Процесуальними прокурорами прокуратури Закарпатської області спільно із співробітниками територіального управління ДБР розташованого м. Львові та відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю управління СБ України в Закарпатській області викрито працівників митного посту «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС України, які налагодили схему систематичного отримання неправомірних вигод, повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Встановлено, що затримана, у змові з іншими працівниками митниці, налагодили схему із вимагання та отримання хабарів за безперешкодний перетин кордону закарпатцями, які повертались до України.

Наразі затримано та взято під варту одну посадову особу митного посту «Ужгород», яка безпосередньо отримала 3 тис грн неправомірної вигоди. Встановлюються інші посадові особи, причетні до вчинення даного злочину.

Зараз пора вступної кампанії і в Ужгороді батьки шукають студентам квартири.

Як повідомили в газеті «Закарпатські оголошення», найчастіше в Ужгороді орендують однокімнатні квартири.

Наприклад, на вулиці Заньковецької за однокімнатну квартиру господарі просять на місяць  3 400 грн., на Новака – 2 600 грн., у центрі – 5 135 грн., на Собранецькій – 6 000 грн., на Новака – 7000 грн, на Легоцького – 4500 грн., на Минайській – 5500 грн., на Петефі – 5200 грн., на БАМі8 197 грн.

За двокімнатну на вул. Гагаріна – 5 000 грн, на Українській – 6 000 грн., на Собранецькій – 4 тис., на Льва Толстого – 5 000 грн., а в компотному районі – аж 8 000 грн.

Трикімнатна на вул Сечені коштує 6 831 грн, на вул. Острівній 9 563 грн, на Радванці – 5000 грн, на набережній – 21 858 грн,

А чотирикімнатну на Волошина можна винайняти за 14 тисяч грн

Зняти п’ятитикімнатний будинок у районі Шахти можна за 31 тисячу грн ., а шестикімнатний на вул. Сонячній – за 24 590 грн.

Утім деколи орендувати будинок можна навіть дешевше, ніж квартиру.

Скажімо, 1-кімнатний будиночок на вул. Закарпатській коштує 5 500 грн, а на вул. Малиновій – 5 тисяч на місяць.

Закарпатець зайняв два перших місця в чемпіонаті України

Про це повідомив на своїй сторінці у соцмережі голова Перечинської ОТГ Іван Погоріляк.

“І знову вітання нашому чемпіону Ярославу Ситарю, котрий зайняв два перших місця в чемпіонаті України з пауерліфтингу з класичного жиму лежачи та жиму лежачи, котрий проходив з 12 по 18 липня 2019 року в м. Коломия. Так тримати та прославляти Перечинську ОТГ і своє рідне село Зарічево!”, – написав він.

Вітаємо земляка і бажаємо йому подальших перемог!

Кожному хочеться мати гарну посмішку та білосніжні здорові зуби. У той же час мало кому невідомий зубний біль, який особливо допікає вночі і не дає спати. Карієс виникає навіть у дітей, що вже казати про дорослих…

Тож як зберігати зуби здоровими, які продукти шкодять їм найбільше і які є корисними, як правильно вибрати зубну щітку, чи дійсно в закарпатській воді бракує мікроелементів, від нестачі яких псуються зуби, як підготувати дитину до візиту до лікаря?

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з лікарем-стоматологом Михайлом ДУМНИЧЕМ.

Як зміцнювати зуби? Чому всюди рекламуються ліки, зубні пасти і ніхто не говорить про народні методи, скажімо, горіхи, дуже багатий на кальцій кунжут…

Тому, що реклама – маркетинговий хід, аби продати свій продукт. А горіхи хто буде рекламувати?

Утім горіх і кунжут – справді чудові засоби для профілактики. Корисні речовини, які в них містяться і вони можуть позитивно впливати на зуби. Але якщо людина генетично схильна до карієсу, їй допомогти може лише стоматолог.

На Закарпатті триває активний збір яфини

Сьогодні, 17.07.2019 року, державна лісова охорона ДП «Великобичківське ЛМГ», разом із працівниками правоохороних органів та депутатами Водицької сільської ради, провели рейд високогірними луками в межах гори Апецька.

Вже традиційно в цей період на полонину виїзджає маса людей, які беруть участь у заготівлі Чорниці звичайної (Яфини), в результаті чого високогірні луки потопають у смітті, саме так люди віддячує природі за цілющі дари, – інформують у Закарпатському обласному управлінні лісового господарства.

Вражаючі солодкі букети замінюють натуральні квіти

Вражаючі, яскраві, незвичні букети з цукерок знайшов журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» у Києві.

Вони мають дуже вишуканий вигляд, зроблені акуратно.

Квіти з зефіру, маршмелоу, желе на вигляд просто неперевершені. Запаковано їх у спеціальний папір і вони мають форму справжніх букетів.

Утім це не просто відповідно складені цукерки, це – справжні мистецькі витвори, які вражають.

Такий подарунок запам’ятається на все життя і чудово підійде як дорослим, так і дітям.

Це – не просто квіти, які зів’януть через кілька днів, це – дійсно солодке диво.

zakarpatpost.net